Header image    
Sopraan    


Biografie

De sopraan Marjon Strijk ontdekte haar liefde voor het zingen al op zeer jeugdige leeftijd.

Zij studeerde solozang bij Jeanne Companjen welke studie zij voortzette bij Eugenie Ditewig en Elena Vink. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Ulrich Eisenlohr (met pianist Jeroen Snijder) en bij Michael Chance.

Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd haar medewerking te verlenen aan verschillende koorconcerten in den lande. Haar repertoire omvat vele stijlperioden: van Schütz, Buxtehude, Charpentier naar Bach, Händel, Rameau via Haydn en Mozart naar Schubert, Mendelssohn en Brahms. Ook zingt zij hedendaagse muziek zoals het Requiem van Rutter en Angel of Light van Gert Oost (première).
Ze maakte indruk met de indringende cyclus van H. Andriessen voor Sopraan en orkest: Miroir de Peine.
Marjon werkte als soliste met dirigenten als Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Peter Harvey, Klaas Stok en Stephan MacLeod.

Op 3 en 4 mei 2014 zong Marjon de rol van Anne Frank in het oratorium 'Annelies', in het bijzijn van de componist James Witbourn. Het maakte grote indruk op het publiek.

Cd-opnamen
Ook werkte de sopraan Marjon Strijk mee aan verscheidene cd-opnamen zoals Mozart’s Requiem en het beroemde Miserere van Gregorio Allegri waarvan tevens televisieregistraties werden Daarnaast is zij te horen op de cd-boxen met de complete serie geestelijke cantates van Johann Sebastian Bach, en nam zij cd’s op met o.a. een vijftal wereldlijke solocantates van A. Vivaldi. Daarna volgden nog cd-opnamen van Bach´s Johannes- en Matthäus Passion.

Ensembles
Marjon Strijk is naast haar solistische carrière vast verbonden aan het ensemble van de Nederlandse Bachvereniging waarbij zij aan meerdere cd-opnames meewerkte, o.a. een cd-opname van Bach's Johannes Passion die in solistische bezetting werd uitgevoerd. Ook is zij veelvuldig te zien op het internationaal bekeken 'All of Bach' dat geheel geproduceerd wordt door de Nederlandse Bachvereniging.

Vanaf september 2006 is Marjon als freelancer verbonden aan het Nederlands Kamerkoor.

Ook is zij verbonden aan verschillende kleinere professionele ensembles.

In de jaren negentig begon zij bij de Deutsche Bachvokalisten onder leiding van Professor Gerhard Weinberger tijdens tournees in Duitsland.

Daarna volgde het Brabantsch Muzyk Collegie o.l.v. Ruud Huijbregts waarmee zij een aantal concerten gaf met muziek van Dietrich Buxtehude. Met ditzelfde ensemble zong zij alle missen van Joseph Haydn en nam zij een prachtige cd op met vergeten muziek van de Nederlandse componist Herman Hollanders. Deze cd werd zeer goed ontvangen.

Heden ten dage werkt Marjon veelvuldig met het Margaretha Consort o.l.v. Marit Broekroelofs waarmee zij veel optreedt. Ook hiermee werd onlangs nog een prachtige cd opgenomen: Sweet Quarantaine, geïnspireerd door de corona crisis.

Vanaf juni 2008 maakt Marjon deel uit van het vermaarde internationale solistenensemble Quink, waarmee zij, naast concerten in Nederland, elk jaar een aantal weken op tournee gaat door Amerika. Quink leidt dan ook Masterclasses op verschillende Highschools en Universities. De meest recente cd die Quink heeft opgenomen, A un Niño llorando, werd met een 10 bekroond door het gerenommeerde blad ‘LUISTER’!

Theater
Ook in het theater heeft Marjon reeds haar voetsporen gezet. Vanaf 2005 heeft zij meegewerkt in een productie van Theater Sonnevanck. Het betrof een familie voorstelling voor twee sopranen, twee acteurs, een barokcellist en een klavecinist met muziek van Händel, Purcell en Monteverdi o.l.v. regisseur Flora Verbrugge (Enschede). De voorstelling werd zo goed ontvangen dat deze werd opgenomen in de programmering van het Holland Festival Oude Muziek 2005 in Utrecht. Begin 2007 vond een herhalingstournee plaats, en is het als een vast terugkerende voorstelling in de programmering opgenomen.

Crossover
Met organist Henk Veldman vormt Marjon sinds maart 2015 een vast duo 'Just Fantasy' waarmee zij heel recent een popprogramma heeft samengesteld met oude maar ook nieuwe popsongs die Henk Veldman bewerkte voor sopraan en orgel. Dit initiatief werd geboren uit de wens van de beide musici om een brug te slaan tussen de pop en de klassieke wereld. Inmiddels is er een cd opgenomen die goed verkoopt en zijn zij gestart met een heuse tour door Nederland.

Ten slotte richt Marjon Strijk zich graag op de liedkunst waarbij zij met verschillende pianisten, organisten en klavecinisten optreedt.

 


   
7-07-2021         Meld technisch probleem aan de webmaster.